La nostra història comença al 1983 quan dos amics, Ramona Solé i Josep Mª Cernuda, decideixen engegar l’innovador projecte de la Sirena. Ambdós tenien experiència en el món dels congelats i van tenir una gran idea de negoci: l’autoservei de productes congelats. Els productes a granel estaven guanyant terreny a Espanya.

Van ser innovadors en l’estil de producte que oferien i en la ubicació de la primera botiga ja que, trencant les regles d’aquest sector, es van ubicar a les afores del centre urbà de Terrassa (Barcelona). A aquesta botiga la van seguir la resta de botigues obertes els primers anys a la zona del Vallès (Barcelona) per saltar poc temps després a Barcelona capital i a la resta de Catalunya.

Però no va ser fins el 1993 quan la Sirena va adoptar una primera estratègia de creixement basada en franquícies, aprofitant la gran inversió de l’empresa amb la seva nova seu a Viladecavalls (Barcelona), on es va instal•lar tota la plataforma operativa.

La bona acceptació del mercat (el creixement de les ventes i l’obertura constant de noves botigues) va provocar que al 2000 la Corporació Agroalimen, S.A. es convertís en soci de la companyia amb l’adquisició del 50% de les accions i s’iniciés l’expansió a Madrid.

Una mica més tard, el grup de capital de risc 3i, va comprar al desembre de 2005 la totalitat de l’empresa i aquest suposaria un dels majors impulsos en l’expansió de la companyia, fent que la Sirena arribés a inaugurar la botiga 200 durant el 2007.

Al 2013 la Sirena va complir 30 anys d'història. Ocupant a uns 1.000 empleats i amb una xarxa de més de 200 establiments repartits entre Catalunya, Madrid, Castella i Lleó, Andorra, Llevant i Aragó.

Des de finals del 2014, la cadena especialitzada en distribució de congelats, la Sirena, travessa una nova etapa de la mà del fons de capital risc OpCapita, especialitzat en retail, que ha permès asentar el negoci de la companyia i emprendre un nou pla d’expansió, amb una previsió d'arribar a 250 botigues al 2017, entre Catalunya i Madrid. 

Malgrat els canvis, La Sirena porta més de 30 anys fonamentats en els mateixos pilars:

  • una àmplia gamma de productes congelats de gran qualitat.
  • preus competitius i ofertes atractives.
  • servei diferencial i amb botigues més còmodes.
  • especial atenció al client, a través de ‘La Sirena Club’ (amb més d’1 milió de socis).

 

Actualment, la Sirena ofereix solucions pràctiques i saludables a les necessitats de tots. El consumidor pot trobar la més àmplia gamma de productes congelats. Més de 750 referències fixes de productes bàsics fins a plats preparats. Cada any, presenten entre 120 i 140 noves referències amb l’objectiu d’adaptar-se dia a dia als a les continues demandes del mercat en constant creixement. A més, d'oferir un gran assoritment de productes no congelats d'alimentació general, oferint d'aquesta manera un millor servei als nostres clients.

  • Twitter

  • Facebook